Herburg Roses beschikt over een verscheidenheid aan certificaten op het gebied van duurzaamheid. Door de jaarlijkse keuring, uitgevoerd door onafhankelijke partijen, worden alle benodigde acties ondernomen en een continue verbetering gewaarborgd.

MPS A en SQ

In 2007 en 2008 hebben wij ons succesvol geregistreerd voor de MPS A en SQ certificering. Het MPS A certificaat is een internationale eis voor een minimaal gebruik van chemicaliën en kunstmest, op een verantwoordelijke manier. Daarnaast dienen alle systemen erop gericht zijn voor een goed gebruik van onder andere water, verspilling en elektriciteit.

Fairtrade

Het Fairtrade certificaat, dat in 2014 is verkregen, bevat alle MPS-eisen zoals hierboven vermeld. Daarnaast voegt het veel activiteiten toe die begunstigend zijn voor de sociale omgeving, zoals onder andere de werknemers, hun families en de gemeenschap. Een van de vereisten, dat is toegevoegd is de collectie van de Fairtrade Premium (10% op de bruto verkoop). Het Fairtrade Premium Committee is verantwoordelijk voor het managen van de projecten, die gefinancierd worden door de Premium en bestaat uit zowel werknemers als het management.

Fairtrade Premium Committee

Samen met het behalen van de Fairtrade certificering, is het Fairtrade Premium Committee geïnstalleerd. In dit Committee zijn zowel werknemers als het management vertegenwoordigd als leiding. Zij hebben de verantwoordelijkheid om toezicht te houden op de begroting, die voortvloeit uit de premie bij de verkoop van de Fairtrade bloemen. Aangezien het aantal leden van dit committee nieuw zijn op het gebied van project- en financieel beheer, wordt door de Fairtrade-verbindingsofficier een regelmatige opleiding op dit gebied verstrekt.

EHPEA certificaat (brons/goud)

De Ethiopian Horticultural Producers and Exporters Association (EHPEA) werkt samen met de regering en kwekerijen om verbetering in de tuinbouwindustrie te realiseren. De EHPEA ondersteunt educatieve programma’s, marketingactivietien en hebben ook een methode ontwikkeld om naar het buitenland te transporteren bloemen aan dezelfde standaard te laten voldoen. EHPEA brons is ontwikkeld samen met Globalgap. Het gouden certificaat omvat ook sociale standaarden.