Ons productieproces


Onze rozen worden duurzaam gekweekt en ondergaan een kritische selectie voor deze getransporteerd worden naar Nederland. Door deze kritische selectie bieden wij onze klanten de gewenste knophoogte en het meest bruikbare kleurassortiment aan.

Wij specialiseren ons in het kweken van de beste kwaliteit rozen. Daarbij blijven we met onze klanten werken aan innovatie. Graag geven we een kijkje in hoe wij ons assortiment samenstellen en hoe ons productieproces eruitziet tot aan het transport naar Nederland.

Soortkeuze van het assortiment

Om het assortiment te laten aansluiten aan de wensen van de klant wordt jaarlijks 5 ha vervangen. Deze nieuwe soorten ondergaan een grondige inspectie, waarbij goed gekeken wordt naar onder andere de kleur, de knophoogte, transport en het vaasleven van de roos.

dsc5874.jpg

 

Een kijkje in onze kassen

Bekijk je de website op een desktop? Gebruik dan de pijltjes om rond te kijken. Op smartphones is het mogelijk om onze productielocatie al swipend te bekijken.

 

Duurzame verzorging

Vanuit ons duurzame karakter verzorgen wij de rozen in onze rozenkwekerij op biologische wijze. Hierin zit ook een stukje kwaliteitsbewaking. Door het uitstekende klimaat in Ethiopië is er geen verwaming en belichting nodig in de kassen. De zon zorgt voor een hoge lichtinstraling. Door overvloed aan fotosynthese staan wij garant voor een roos van een premium kwaliteit.

dsc5876.jpg

 

Biologische bestrijding

Herburg Roses is voorstander van het gebruikt van biologische bestrijdingsmiddelen  tijdens het kweken van de rozen. Door het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen, garanderen wij een sterke kwaliteit van onze rozen.

Met deze duurzame verzorging voldoen wij niet alleen aan onze normen en waarden om het milieu met respect te behandelen, maar garanderen wij ook een prachtig kleurenassortiment.

 

Kritische selectie

Wanneer de gekweekte rozen de juiste knophoogte hebben en lang genoeg zijn, worden ze geoogst. Dit gebeurt met uiterste precisie, voor een consistente kwaliteit. In onze verwerkingshal worden de geoogde rozen kritisch bekeken. Rozen die niet aan de kwaliteitseisen voldoen qua vorm, beschadigingen of niet de juiste knophoogte hebben, worden er bij de sortering uitgehaald.

Kritische selectie

 

Transport

Onze rozen worden dagelijks verpakt. Het duurt minimaal 1 dag voordat de rozen in Nederland zijn. Onze duurzame productieprocessen compenseren het milieubelastende transport. Wij zorgen ervoor dat alleen de hoogste kwaliteit rozen naar Nederland worden getransporteerd en bieden onze klanten een product waar zij zeer tevreden over zijn en waar wij echt trots op zijn.

dji-0046-d3.jpg