Fairtrade


Herburg Roses beschikt over een groot aantal certificaten op het gebied van duurzaamheid. Door de jaarlijkse keuringen, uitgevoerd door onafhankelijke partijen, worden alle benodigde acties ondernomen en een continue verbetering van onze processen gewaarborgd.

Duurzaam ondernemen

Als duurzame rozenkwekerij vinden wij het belangrijk om een Fairtrade product aan onze klanten te bieden. In 2014 hebben wij conform alle MPS-eisen het Fairtrade-certificaat mogen ontvangen. Met het behalen van dit certificaat hebben we weer een nieuwe stap kunnen zetten naar een duurzame samenleving. Door toepassing van de standaarden, kunnen wij dagelijks nieuwe zaken aanstippen, bespreken én verbeteren op het gebied van duurzaamheid. Zo richten wij alle systemen op een goed gebruik van water, elektriciteit en het tegengaan van verspilling.

Door het Fairtrade-certificaat verkopen wij onze rozen met een premie van 10% bovenop de bruto verkoopprijs. Met deze premie kunnen wij investeren in onze sociale omgeving, zoals onder andere onze werknemers, hun families en de lokale gemeenschap. Ook investeren wij hiermee in lokale projecten. Dit gebeurt vanuit het Fairtrade Premium Committee.


img-8517.jpg

Fairtrade project

Door de slechte marktcondities zijn medewerkers genoodzaakt om grondstoffen, zoals mais, suiker, olie enz.,  aan te schaffen onder zeer hoge prijzen. Het Fairtrade project zorgt ervoor dat de medewerkers van Herburg Roses deze grondstoffen kunnen aanschaffen tegen betaalbare prijzen. Het doel van dit project is om de leefomstandigheden te verbeteren.

De voedingsgrondstoffen worden gesubsidieerd met 40% van de marktprijs. De gesubsidieerde items zijn het meest gevraagd door onze medewerkers: maïs, meel, suiker, olie, linzen, specerijen en rijst.

img-8544(1).jpg